dijous, 5 d’agost del 2010

Escrit caminada a Núria i Record d'en Casi 2010

Tot seguit, teniu l'escrit original que va ser enviat a finals de juny de 2010 al diari 9nou, per a la seva publicació. Quan va sortir, va ser retallat per motius editorials, de manera que aqui us faig arrivar el text íntegre


Caminada popular de Sta Eulàlia de Riuprimer fins a Núria.


El passat cap de setmana 12 i 13 de juny, 18 caminaires van entomar el repte d'una preciosa caminada de 21 hores i 92 quilòmetres, exactament els que separen Riuprimer de Núria, tot travessant el Lluçanès de Sud a Nord i seguidament el Ripollès també de cap a cap. La ruta, feta per pistes i corriols que en bona part resseguien els camins ramaders, en molts casos perduts o deixats, va ser efectuada per dos grups; 'Les Llebres' que ho varen fer tot seguit i sense dormir, i 'Els Cargols' que ho van fer en dos dies, tot fent nit a Campdevànol.

Els municipis travessats per ordre foren: Sta Eulàlia de Riuprimer, St Bartomeu del Grau, Olost, St Martí d'Albars, Lluçà, Alpens, Les Lloses, Campdevànol, Campelles, Ribes de Freser i Queralbs.
L’excursió, va sortir rodona sense que ningú prengués mal i on tothom va poder gaudir d’unes magnífiques vistes als paisatges i de la companyia i el bon humor d’un grup ben avingut.

Enguany, cal tenir present que es volia retre homenatge a l’insigne Riuprimerenc recenment desaparescut 'Cassi', qui va ser el primer a organitzar aquesta mena de caminades ja pels anys 80 amb sortides nocturnes pels voltants de Riuprimer, als 90 amb excursions populars a llocs tant distants com el Carlit , Canigó, St Pau de Segúries, Borredà, St Jaume de Frontanyà, Mura, Calella i tants d'altres. Sempre havia estat en 'Cassi' el qui mai tenia un 'no' per resposta, el voluntariós encarregat del marcatge de camins, d'organització, ja fos per Reis, les colònies d'estiu, el pessebre vivent, els Diorames de nadal o el que convingués, sempre amb dedicació i amor cap a Sta Eulàlia de Riuprimer. Gran caminaire i millor coneixedor de tots els topants, va ser un dels primers i principals impulsors de la bicicletada anual 'Pedala Pedala' que es ve celebrant fa una pila d'anys, i també fou part fonamental de l'ADF, on col·laborava de manera habitual.

Els i les Caminaires de Riuprimer et tenen present i volen mantenir encesa la flama que vas encendre, amb totes les activitats populars que fan pinya, que fan poble i que fan cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada